Zpět na články

Španělská verze stravování v KPMG

Jednak mě zaujal článek Šárky o možnostech stravování v kanceláři v Praze a za druhé nám tento měsíc nám otevřeli novou jídelnu pro zaměstnance v přízemí naší budovy. Rád bych se tedy pochlubil naší novou jídelnou a taky podělil o pár myšlenek, které mě při příležitosti jejího otevření napadly.

Jelikož se vám nemohu svěřit s výši platu a to ani v Praze a ani tady, použiji jen ilustrační poměr. Pokud by španělský senior použil celou svoji výplatu na obědy v Madridu, mohl by jít přibližně jen na 60 procent počtu obědů svého juniorního kolegy z Prahy. Možná to z toho není úplně zřejmé, ale chtěl jsem tím říci, že na obědy ven do restaurací tu chodíme maximálně jednou do týdne a tedy přejedení, či obtíže při výběru jídla, jak píše Šárka, nemáme. wink

Další dny je třeba pokrýt ze svých zásob nebo jezdit domů, vyjídat ledničku rodičům. Do Prahy to mám daleko a tak si vařím do krabiček. Tak jsem jídlo jedl i v Praze, ale bylo to nad počítačem a jistě jsem otravoval kolegy vůní mých jídel. Prostě ne úplně ideální.

V Madridu jsme měli jídelnu. A jakou. Pět stolů po 6 místech pro 2000 lidí a 4 mikrovlnky. Často se stávalo, že človek jedl a nad ním stála fronta na místo u stolu. Nebo se čekala fronta na mikrovlnku. Přesně takové podmínky jeden potřebuje. Mně se ale koncept místa, kde zaměstnanci mohou sníst spolu své jídlo líbí a nerozumím tomu, proč v Praze ještě není.

S koncem května však přišla změna a máme novou jídelnu. Je prostorná, moderní, má tisíce vyleštěných mikrovlnek, bar s obsluhou a jídlem pro ty, co si nic nepřinesli a se zákusky. Stoly jsou jak pro velké skupiny po 10, tak pro jednotlivce, či dvojce. Prostě moderní místo, kde se můžeme najíst jako lidé a kde vás neosvobozují aktivisté bojující za práva slepic v klecích.

jidelna 1

jidelna 2

jidelna 3

jidelna 4

Volné pozice