Zpět na články

Papiňák do ruky a hurá na zakázku!

Práce auditora obnáší občas i trochu toho cestování. Jak vypadá naše stravování na zakázkách? Většinou jdeme do restaurace. Co však udělat v případě, že si chce člověk dopřát domácí stravu i mimo domov?

Už je to delší dobu, co jsem Janě v diskuzi k článku „Jak vypadá takový týden auditora?“ Slíbil napsat, jak to vlastně s tím stravováním vypadá. Podobná věc zajímala i v diskuzi i Veroniku, které jsem zase slíbil dodat nějakou fotodokumentaci. Dnešním dnem tyto sliby plním :-)

Když vycestuje auditní tým na zakázku mimo město, skončí mu odpoledne/v sezoně někdy i večer :-) auditní povinnosti, má prázdný žaludek, co se děje potom? Nejčastější scénář, který je ve firmě nepsaným pravidlem je, že se odloží věci na hotelu, převlékneme se do civilu a vyrazíme spolu někam do restaurace/hospody.

Co ale dělat, když už jste na zakázce delší dobu a restaurační stravy máte plný zuby? Tento problém jsem začal řešit jednou v neděli, kdy jsem měl před cestou do Plzně. Hotel, ve kterém jsme byli měl kuchyň, což mě vedlo k jednoznačnému závěru: Po zakázce se vrátím na hotel a udělám si domácí svíčkovou. Kromě obvyklých věcí jako vizitky, noťas, papíry, jsem si tedy do kufru auta vzal i papiňák, koření, mixér gázu na koření s tím, že zbytek surovin dokoupím přímo v Plzni.

Jelikož jíst sám by nebylo ono, pozval jsem rovněž dalšího člena týmu. Jak naše snažení dopadlo? Viz první fotka.

Předpokládám, že si při pohledu na fotku většina z vás říká, že tohle nemá se svíčkovou asi nic moc společného. A oponovat tomuto názoru skutečně nebudu. Skutečně NEMÁ :) Můžu ale aspoň vysvětlit, jak se tedy ze svíčkové stane „TOTO“.

První otázka: „Proč je u svíčkové rýže sakra“?

První odpověď: „ Osoba z týmu má alergii na vajíčka. Jelikož knedlíky vajíčka obsahují hledali jsme alternativu :-) Tak co? Vypadá to dost strašně? Překvapivě ta kombinace chuťově tak špatná nebyla. :-)

Druhá otázka: „Proč je u svíčkové kuře sakra“?

Druhá odpověď: „Na zakázce jsme ten den skončili celkem pozdě a už se nám nechtělo čekat, až nám změkne hovězí maso :-) Tak jsem v supáči koupili prostě kuřecí prsní řízky a bylo…“

Ano, kombinací kuřecího masa a rýže vzniknul zajímavý gastronomický hybrid. Nicméně měl celkem úspěch. Jak jsem to poznal? Když jsem se do Plzně vrátil za rok, tak jsme řekli, že něco podobného zopakujeme. Z druhé fotky je vidět, že počet strávníků se meziročně zásadně zvýšil :-) Je to s podivem, protože jsem živoucím důkazem toho, že člověka může bavit i něco, v čem není vůbec dobrej (teď mluvím snad jen o svém vaření, ne o své práci :-) ).

Volné pozice