Hey Jiri, where is your lunch?
Jak to dopadne, když si člověk neudělá dostatečný průzkum kulturních odlišností mezi ČR a Novým Zélandem? Hrozí mu, že skončí bez oběda...
V Praze je zvykem, že se v čase oběda sejdeme a vyrazíme společně na oběd do restaurace a to myslím, nejen v KPMG... Myslíte, že to takhle funguje i tady (v Aucklandu).
Má první zakázka v Aucklandu přímo u klienta. Je čas oběda, manažerka se zvedá a spolu s ní značná část týmu. Ptají se mě, jestli se k nim přidám na oběd. Super, konečně jídlo, říkám si a vystřelím, že se k nim přidám. A pak zazní ta otázka od manažera. A kde je tvůj oběd?
Čekal jsem tady hodně věcí, ale že se mě někdo bude ptát, jestli jsem si z domova přinesl vlastní oběd to ne :-)
Stravování tady probíhá v podnikových jídelnách. Je v nich všechno, sporák, mikrovlnka, toastovač, sendvičovač, myčka... Jsou to většinou i velmi pěkné slunečné prostory. Už jsem si zvykl a do práce nevyrazím bez pořádného oběda v krabičce :-)